Държавният департамент на САЩ издаде рядко предупреждение световно внимание“ в четвъртък за

...
Държавният департамент на САЩ издаде рядко предупреждение световно внимание“ в четвъртък за
Коментари Харесай

Държавният департамент издава предупреждение за „световно внимание“ за гражданите на САЩ поради войната Израел-Хамас

Държавният департамент на Съединени американски щати издаде рядко предупреждение „ международно внимание “ в четвъртък за жители на Съединени американски щати в чужбина на фона на повишеното напрежение към войната Израел-Хамас. Предупреждението поучава жителите на Съединени американски щати да „ демонстрират нараснало внимание “ заради „ капацитета за терористични офанзиви, демонстрации или насилствени дейности против жители и ползи на Съединени американски щати. “

Протести избухнаха в посолствата на Съединени американски щати и Израел по целия свят, в това число тези в Тунис, Бахрейн, Египет, Ливан и Мароко, след смъртоносна детонация в болница в град Газа умъртви стотици във вторник. Израелски и палестински чиновници си размениха обвинявания кой е виновен за опустошителната детонация.

Президентът Байдън поддържа отричането на отговорността на Израел за гърмежа и сподели, че военните данни на Съединени американски щати демонстрират, че бойците от Газа са отговорни.

консултативно равнище за пътешестване в Израел и палестинските територии на Западния бряг и Газа Лента. В четвъртък департаментът издаде предупреждение „ да не се пътува “ за Ливан, който граничи с Израел на север.

Последният път, когато Държавният департамент издаде международно предизвестие беше през 2022 година след гибелта на водача на Ал Кайда Айман ал Зауахири, на фона на опасения от антиамериканско принуждение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР